
Your guide to a safe, smart and legal 
Independence Day celebration in Spring Hill

The City of Spring Hill wants everyone to enjoy Independence Day in 
a safe, responsible and lawful manner. Please respect your neighbor-
hood and clean up after your celebration. Remember, there are those 
who may choose not to celebrate with fireworks. Please try to respect 
those individuals as well as neighborhood pets who may be affected. 

Questions?
(913) 592-3664
www.springhillks.gov

In 2020, fireworks may be lit from 
Thursday, July 2 through Sunday, 
July 5 from 8 a.m. to 11 p.m. 
Fireworks can be purchased June 27 through 
July 5. To light fireworks, you must be at least 
18 years old or under adult supervision.



FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

Where can I not light fireworks?

What should I do with unlit fireworks and debris?

What is the safest way to light fireworks?

Should I have a fire extinguisher nearby?

Can I drink alcohol while lighting fireworks?

Can I buy or light fireworks during a burn ban?

Are there penalties for not following fireworks regulations?
Yes. Violations of the ordinance pertaining to the lighting of fireworks (Chapter 

VI, Articles 1 and 2) are a Class C offense and carry penalties up to $500 plus 
any cost for fighting fires or responding to other emergencies resulting from the 

violation. In addition, each day the violation continues is a separate offense.

The use of fireworks is prohibited in the event of a burn ban or declaration 
of an emergency. The sale of fireworks is still allowed during a burn ban.

No. You may not light fireworks while under the influence of alcohol or 
other substances that may impair judgment.

Fireworks should not be lit in any gathering of people; in public parks, includ-
ing golf courses, and public parking lots of the city; within any building; and in, 

under, or from a car or vehicle whether moving or standing still.

For safety purposes — and to keep our community looking tidy — all unfired 
fireworks and debris should be immediately cleaned up, removed from any 

adjacent right-of-way and disposed of in a nonflammable container. 

Fireworks with projectiles that shoot into the air should be directed so 
the projectile does not fire over any building or person. 

At least one approved fire extinguisher is required at the exhibition site.


